May 31, 2014

Self Note: Test Food dan Cerita di Baliknya

Jadi malam ini baru saja selesai test food Chikal Catering di Gedung Sasana Utomo, TMII. Setelah ngobrol sama PIC-nya, keliling-keliling, dan nyicip makanan eh baru berasa ada yang janggal... bener aja, hape nggak ada di genggaman, di saku, juga di tas. Dihubungi berkali-kali sama si cami eh hapenya udah nggak aktif, ditanya ke masnya dia juga bingung, saya tetep kekeuh nyari dan yakin hape itu masih ada, berkali-kali coba telpon ulang sampai si cami langsung bilang, "Ya udah, mau bilang apa, ikhlasin aja"

Huhu, saya sebel banget. Langsung keluar dari gedung dengan keadaan hati yang serba nggak enak. Soalnya hape satu-satunya itu memang bernilai banget buat saya, terutama buat perkuliahan yang nota bene semua aktivitas kuliah diumumkan via whatsapp, foto-foto yang memorable dan belum sempet di back-up, kontak-kontak penting dan nilai historis di balik hape itu yang diperoleh penuh perjuangan.

Si cami bilang lagi, "Nangis pun nggak akan ketemu. Baru kehilangan barang, bisa diganti, belum orang. Udah, ikhlas"

Ternyata ilmu ikhlas itu susaaaah. Saya masih sering ngedoain yang jelek buat orang yang jahat sama saya huhuhuhu. Baru begini doang yaaa padahal. Keciiiil ini mah. Malu :(

Dan, Masya Allah, sepanjang perjalanan pulang pikiran saya kemana-mana. Berasa mimpi! Merenuuuung sepanjang jalan mulai dari mau nangis, merengut, sampai bisa ketawa lagi. Mungkin, kita memang tidak boleh mencintai sesuatu barang sampai barang itu menjauhkan kita dari Sang Pencipta, bangun tidur yang dilihat notif hape bukan langsung subuhan, jadi suka menunda tugas dan ibadah karena asyik chat dan melototin timeline. Mungkin, Allah sedang cemburu karena saya lalai, karena Dia sangat sayang saya.

Berbekal pikiran itu, hati jadi lebih tenang. Jika demikian, mungkin memang lebih baik Allah mengambil kembali titipan itu dari tangan saya. Setelah itu saya lebih ikhlas, dan bisa memikirkan setelah ini harus melakukan apa.

Jadi mulai hari ini dan beberapa hari ke depan (sampai waktu yang tidak ditentukan), saya vakum dulu dari dunia smartphone, belajar menabung kangen, dan kembali ke hape seratus ribuan yang masih ada di lemari. LOL. Yang penting bisa nelpon mama, nelpon cami, sms murid-murid, itu aja dulu. Notif dari grup kelas tanya via tetangga sebelah kamar dulu, setelah itu pelan-pelan ngurus kehilangan kartu di galeri terdekat.

Arggghhhhh, belum bisa nelpon mama dan ngirim pesan ga penting ke cami. Ya Allah berasa sepiiiii..... :') *hug me Rabb*

May 28, 2014

Don't Give Up

Yang aku pinta padamu adalah jangan menyerah. Ini hanya masalah waktu, diminta menunggu, atau berputar arah lebih dahulu. Tetaplah berusaha, menuju titik itu tidak hanya perlu dari satu pintu. Percayalah, bahwa Allah menyayangimu dan Dia tidak akan pernah membiarkan hamba-Nya yang baik menjadi pilu.

***

So, I just expected one name on that paper. But, it was not there. Then, I question myself maybe it is because of my ego. I am really sorry... And, thank you for trying so hard during the tough times and tiring days to make it work. Thank you.

For your goodness, I'll try and pray the best for you as what you have done the best for me. I promise, it will happen :)

May 27, 2014

Patahan #82

Kalau dipikir dengan keadaan diri yang seperti ini, rasanya banyak sekali hal-hal ajaib yang terjadi karena kasih sayang Allah, mulai dari hal-hal kecil yang bisa kunikmati setiap hari hingga hal-hal besar dan mimpi yang nanti sepertinya tak akan mungkin tergapai, tapi bagi Allah jika Dia berkehendak, jadi maka jadilah.

Dan pada itu semua, aku selalu percaya pada keajaiban doa. Doa ibu, ibu, ibu, dan ayah sungguh luar biasa. Doa yang memelukku dari jauh, dan merengkuh dari segala peluh.

Terima kasih ya Rabb......... I always believe to the power of prayers. Ketika diri merasa tidak mampu, percayalah bahwa tidak ada yang mungkin buat Allah yang Maha Mampu. Dan ketetapan Allah pada akhirnya selalu jauh lebih baik dari rencana manusia... :)

***

Teringat sebuah nasihat indah dari Pak Ridwan Kamil, Walikota Jawa Barat di acara Mata Najwa:

"Apa yang bisa membuat Bapak sampai seperti ini?"

"Saya selalu percaya pada the power of prayers. Ketika itu saya pernah ditanya, apa yang membuat saya dapat berhasil hingga sekarang. Saya menjawab, ini karena pendidikan dan kerja keras saya. Orang itu menjawab, bukan, itu hanya berperan sebagian kecil dari kesuksesan saya. Semua ini berkah dari doa ibu saya. Mendengar kalimat itu, saya langsung menelpon ibu..."

:)

May 26, 2014

PTK Olympic

No, I was not an athlete. Actually, an athlete without sweating. LOL. It was my first chance to join PTK (Perguruan Tinggi Kedinasan) Olympic because in this year, there were some academic competitions held, like English Speech, Scrabble, and scientific paper. I was so nervous to accept the offer because I didn't experience this anymore for quite long. The preparation took a week from composing text and doing some practices. I picked Bureaucracy Reform as my speech theme.

The Olympic was held on May, 24-25 in Sekolah Tinggi Pertanahan Nasional, Yogyakarta. The contingent consisted of 100 athletes and committees left for Yogyakarta on Friday evening with bus after the mid-test. It was my first time to travel in Java by bus and there was still a class on Friday afternoon - it meant it was my first permission during lectures. Fortunately, no quiz for that day. Fyuh!

Athletes without sweating XD

May 5, 2014

So Far So Good :)

May is already coming! Time always runs fast. It just needs two months to reach Holy Ramadhan again. Anyway, what's the progress so far?

New Class
It's been a year studying in advanced diploma, so the ninth semester has begun! Classmates change, new lecturers, new lessons... I love these. Good environment makes me feel fine and stay young.

New Students
Accidentally got chance to teach kids again, alhamdulillah. I just walked alone to buy meals and a mother suddenly asked me to teach her kids. They are still in primary school and their house is close from my dorm. I am so happy. It feels like everything just happens in the right time. I look forward to start teaching tomorrow... :)

"Wa man yattaqillaha yaj'al lahu makhrojaa,wayarzuqhu min haitsu laa yahtasiib" - And whoever fears Allah - Allah will make for him a way out. And will provide for him from where he does not expect [At Thalaq 65:2-3]

Can't wait to see another surprise from Allah :)

New Book (Borrowed) To Read
It is quite long I don't read novel (and go to movie). Thanks for a friend who lent me her book to make me stay alive. Yay, finally got chance to read Inferno!

Wedding Preparation
The most difficult (and never-ending) preparation is mental. A lot of friends and relatives give me advices about the preparation. And I hope I am not infected by the crazy Pre-Wedding Syndrome (because I've started to be a bridezilla...). It's exciting to prepare most of the details by ourselves. It's tiring but it's priceless. So far, the venue was already booked before the proposal. Finding available venue in Jakarta was tight competition! Though we didn't get the Customs Head Office venue in Rawamangun (because it's already booked until 2015.... *speechless*), Allah gave the guidance. We got better venue with more affordable price in Pasar Minggu named Sasana Pakarti. So grateful :')

Yesterday we hunted invitation in Tebet Market and souvenir in Mester Market Jatinegara. We just looked around and chose not to decide soon. I just thought to design the invitation by myself and to hunt the souvenir in another place later. It was quite tiring to get there by motorcycle from Bintaro and we just ended taking a rest in the mosque, LOL. The most important thing to hold the wedding is to organize the budget efficiently and cut the unimportant list to save the costs. Communication is also essential to accommodate and decide what's best for what I want, what he wants, and what our families want. And... don't be stressful, have faith - good thing will happen :) *though I have to admit I do overthinking and sigh for everything, the list is still long*

Girls Day
And, finally got time to meet my girlfriends! I miss girl talk, good friends... I always miss them.

I really hope I can achieve the 'new me' everyday. 'New me' who is brave enough to conquer her fears and to reach her dreams. 'New me' who loves learning and challenging herself. 'New me' who is happy, confident, and happier with her life!

Stay positive and smile! :D